Рецидивист уби с камък старец, чака го доживотна присъда
Рецидивист уби с камък старец, чака го доживотна присъда / снимка, burgasnews.bg
Рецидивист уби с камък старец, чака го доживотна присъда
85091
Рецидивист уби с камък старец, чака го доживотна присъда
  • Рецидивист уби с камък старец, чака го доживотна присъда

Затворникът Ремзи Мустафа е убил с камък 75-годишния Хакъ Али от Люляково. Жертвата е открита в гориста местност край айтоското село Зетьово, съобщиха на извънреден брифинг шефът на ОДМВР-Бургас комисар Калоян Калоянов и прокурор Калина Чапкънова.

Вероятната причина е неуредени финансови отношения между двамата, съобщиха разследващите днес. 42-годишният извършител е задържан в родното му място - Дългопол, след което е приведен в Бургаската полиция. Мустафа е задържан по-малко от три часа след като е открит трупа на жертвата.

"Има основателни данни, които сочат, че именно това е лицето, извършило убийството", заяви комисар Калоянов. На 10 март полицаите от РПУ-Руен започнали да издирват изчезналия ден по-рано възрастен мъж по сигнал на неговите роднини. В акцията се включили и полицаите от Айтос. Колата на загиналия била открита в отклонение на пътя Айтос-Провадия, около село Зетьово. На 500 м встрани от главния път бил открит трупа на мъжа. По него имало видими следи от насилствено причининена смърт - удари по главата.

Ако бъде признат за виновен Ремзи Мустафа може да получи доживотна присъда. Той вече е привлечен като обвиняем за убийство в условията на опасен рецидив, съобщи от своя страна прокурор Чапкънова. Мустафа излежава присъда във Варненския затвор за грабеж и изнасилване. Предполага се, че той е извършил убийството по време на отпуск, който е трябвало да продължи до средата на март.

Продължава събирането на нови доказателства по случая. Ремзи Мустафа е задържан е за срок от 72 часа. Предстои държавното обвинение да поиска задържането му под стража.