/ iStock/Getty Images
Нападателят боядисал лицето си, за да скрие татуировки
Рецидивист се дегизира с перука, нападна жена в Слънчев бряг, а след това изтръгна от врата й златен ланец и се скри. Престъплението е извършено на 6 юли.

По данни на разследващите, 32-годишният мъж от Хасково, планирал удара предварително. Мъжът имал множество татуировки по лицето - символи и букви и ги скрил с боя.

След това издебнал жертвата си на една от алеите, повалил я на земята, откраднал бижутата й побягнал. 
Не след дълго полицията го арестувала, а днес по-искане на Окръжната прокуратура в Бургас, съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемият е многократно осъждан за грабежи в Хасково, Бургас, Несебър.

Адвокатът му днес не оспори, че е налице обосновано предположение, че именно Боян е извършил престъплението, по обяви, че в последните три години се е въздържал от криминални прояви. Иначе в досието му фигурират кражби, крабежи, обвинения за притежание на наркотични вещества.
 
В личната си защита пред съда, Боян заяви, че в миналото е приеман за лечение в психиатрични заведения, при които са били установени шизофренни състояния след злоупотреба с психоактивни вещества.

Според Окръжния съд в Бургас, предвид угрозата от нова присъда - от 5 до 15 г. затвор в случай, че бъде пуснат на свобода, има опасност той да се укрие или извърши ново престъпление.

Обвиняемият не работи, не живее на регистрирания си постоянен адрес в Хасково, по делото е установено, че в периода 16-19 май е пътувал зад граница.

шението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано в три дневен срок.