"Нео Коста Ривиера" застана на Морска гара в 8.45 часа
"Нео Коста Ривиера" застана на Морска гара в 8.45 часа / Веселин Максимов
Диян Димов за
93393
Диян Димов за
  • Диян Димов за
"Нео Коста Ривиера" акостира на български бряг в 8.45 часа. С него пътуват над 1200 пасажери, повечето от които възрастни французи. Екипажът на пътническия съд е над 500 души. Корабът ще отплава от Бургас в 20.00 часа днес към Констанца. 

Ръководството на порта е в преговори с голямата руска круизна компания "Росморпорт", сподели за Дарик изпълнителният директор Диян Димов. Ако те приключат успешно, се очакват посещения на круизния съд "Княз Владимир", който е с размери и капацитет, подобни на днешния гост.

14 палубният „Costa NeoRiviera” е пуснат на вода през 1999 г. под името Ibero Mistral. След закупуването му от круизната компания Costa Cruises през 2013 г. е напълно реновиран. Разполага с 624 кабини, 94 апартамента, всички с балкон, 6 ресторанта, 8 дневни и нощни бара край басейните, пиано клуб, нощен клуб за танци и други.

За спорт и релакс на борда има мултифункционално спортно игрище, 2 басейна, 2 джакузи комплекса, солариум и фитнес, спа център и театър на 2 етажа, в който всяка вечер се играят спектакли, концерти и шоу програми.

Чуйте повече подробности от Диян Димов в звуковия файл