Приеха бюджета на община Несебър
Приеха бюджета на община Несебър / община Несебър

Съветниците приеха бюджета на община Несебър за 2016 година от 61 млн. лева. Общината ще продължи да осъществява своята приоритетна социална политика, която намира изражение в следните цифри: за образование: държавно финансиране - 6 159 487 лв., местни и дофинансиране - 3 650 579 лв.

За социални дейности, включващи Домашен социален патронаж, Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за обществена подкрепа и Обществена трапезария, са предвидени 1 240 670 лв. от бюджета на община Несебър.

Запазват се помощите от по 2000 лв., отпускани за новородено дете, както и средствата за хемодиализно болни жители на общината в размер на 55 хил. лв. Запазват се и намаленията за учащи и пенсионери за ползването на общински транспорт.

Предвидените средства за помощи за новородени деца и програма „инвитро", както и помощи, отпускани с одобрението на Общински съвет, са в размер на 1 млн. лв. В изпълнението на бюджета е заложено изпълнението на множество инфраструктурни проекти в Несебър и съставните селища на общината.