Николай Тишев
Николай Тишев / netinfo
Николай Тишев пред Дарик
99865
Николай Тишев пред Дарик
  • Николай Тишев пред Дарик
„С цялото ми уважение към пожарникарите, защото тези хора го заслужават наистина, но министър-председателят Бойко Борисов управлява държавата като пожарникар. При него няма виждане, няма план за бъдещо развитие на даден сектор“, заяви в ефира на „Дарик“ Югоизток народният представител от левицата Николай Тишев. По думите му, управление без ясни цели би довело страната до колапс не само на държавата, но и на държавността. 

Отново протести срещу цените на горивата у нас (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Какво виждаме? Излизат учените с черните знамена пред парламента и се намират 15 милиона лева от бюджета, излизат майките и се намират 150 млн. от бюджета, излизат полицаите и се намират 100 млн. лева.

Тоест, възниква някъде пожар, ако мога така да се изразя, излиза министър-председателя и го гаси. Това не е правилният начин на управление, нужно е планиране, нужна е перспектива. Трябва да имаме ясни приоритети. На събранията, на които присъствам в цялата страна, винаги задавам следния въпрос: - какви са приоритетите на България? Никой не може да ми отговори“, каза Тишев.

Скандал в скандала, в скандала

Тишев отхвърли категорично твърдението, че предсрочни избори биха довели до икономическа и политическа нестабилност и допълни: „… на какво ще загубим стабилността питам аз? Стабилността на доходите?

БСП предлага намаляване на депутатските заплати с 500 лв.

Стабилността на мизерията ли? Ние сме стигнали положение, в което по-надолу не можем да стигнем. Хората искат промяна и тя ще се случи рано или късно. Виждаме как управляващите се забъркват в нови скандали с  всяка нова седмица. Това ни показва едно единствено нещо – че това правителство е изчерпало полезните си ходове.“

Пред „Дарик“ Тишев коментира политическите скандали от последните месеци и последвалите протести. Цялото интервю с него, чуйте в звуковия файл:

„Виждаме какъв е характера на протестите от последните месеци. Всеки протест възниква спонтанно. Фактът, че демонстрациите затихна леко в последните дни е показателно, че зад тях не стоят политически сили“, категорично заяви Николай Тишев.