Откриха контрабандни цигари в газова бутилка на кола
Откриха контрабандни цигари в газова бутилка на кола / пресцентър Митница Бургас

Пълна с контрабандни цигари газова бутилка на лек автомобил марка „Фиат Темпра" с турска регистрация засякоха митническите инспектори на митнически пункт Лесово при щателна проверка с рентгенова апаратура.

Автомобилът е пътувал от Турция за България, управляван от 21-годишен ямболия, който епътувал с двама пътници в колата. При извършената проверка, митническите инспектори откриват, че газовата бутилка на колата е тайник, който се състои от две поставени една в друга бутилки.

След остраняване на устройството за пълнене на външната газова бутилка, от вътрешната са извадени 5 000 къса / 250 кутии/ контрабандни цигари без акцизен бандерол.Срещу шофьора на колата е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Само за последните три дни на граничния митнически пункт в Лесово са пресечени 14 опита за контрабанден внос на цигари и тютюневи изделия от Турция в различни търговски количества. Иззети са 17 900 къса /895 кутии/ цигари без акцизен бандерол, 4 600 къса цигарени гилзи с филтър и 18 кг. нарязан тютюн за цигари в полиетиленови торби.