Братя Диневи отбелязаха Националния празник на България с празничен коктейл-заря
Братя Диневи отбелязаха Националния празник на България с празничен коктейл-заря / netinfo
С тържествен коктейл-заря строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи отбелязаха 140-та годишнина от Освобождението на България. Тържеството по повод Националния празник – 3 март, се проведе за 25-и път в хотел “Мираж” в Бургас.
Сред официалните гости бяха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, заместник-кметът на Бургас Красимир Стойчев, директорът на Морска Администрация – Бургас Живко Петров, президентът на Бургаски свободен университет проф. Петко Чобанов, народни представители, общински съветници от Бургас и Несебър, бизнес-партньори.

Вълчо Чолаков
netinfo


"3 март е свята дата за всички българи, защото на тази дата България се появява на политическата карта на Европа с много кръв и жертви, които е дала за тази свобода", каза в обръщение към гостите си Йордан Динев. Той определи 3 март като вододелна дата, през която се преминава с душевност, много болка и страдания, за да се стигне до святата дума свобода»,.

Братя Диневи отбелязаха Националния празник на България с празничен коктейл-заря
netinfo


В духа на българските народни традиции, тържеството започна с изпълнения на Ансамбъл „Странджа“ със солист Александра Димитрова. Програмата, продуцирана от Богдан Томов продължи с изпълненията на бургаската вокална група „Фортисимо“ и изпълненията на трио Георги Дюлгеров, Даниела Павлова и Таня Иванова.
И тази година зрелищна заря озари небето над Бургас. Огнен метеорит, спуснат от покрива на хотела даде старт на внушителните пироефекти. Фойерверките, под формата на огнени шлейфове и ветрила, достигаха близо 450 м височина. Финалният щрих се озари небето в цветовете на българския трибагреник. 

Братя Диневи отбелязаха Националния празник на България с празничен коктейл-заря
netinfo