Община Приморско се готви за туристическия сезон
Община Приморско се готви за туристическия сезон / netinfo
Туристическият сезон в Община Приморско ще започне нормално и в срок, а черноморската община ще посрещне туристите си обновена и в приветлив вид. Предвижда се строителните дейности на територията на Общината да бъдат прекратени от 15 – ти май. За това вече има издадена заповед от Кмета на Община Приморско г-жа Лиляна Димова. Ветото върху строителните дейности ще остане в сила до 1 – ви октомври за основните населени места на територията на Общината и селищните образувания.

Очакванията са активният туристически сезон в Община Приморско да стартира в края на месец май. Към момента на територията на град Приморско продължават интензивно дейностите по изграждане на нова електропреносна мрежа – полагане на ел.кабели, изграждане на трафопостове и връзки между тях. Нуждата от изграждане на допълнителна електропреносна мрежа е изключителна належаща с оглед порасналия потребителски капацитет и сериозния приток туристи през летния сезон в Приморско. Пренатоварването на мощностите налага спешното изграждане на нови такива, заявиха от Община Приморско. От там съобщиха още, че вече са минали процедурите и са спечелени конкурсите за полагане на асфалтовите кърпежи по улиците, а строителството ще бъде приключено в срок.

Улиците ще бъдат изметени и измити. Община Приморско е закупил и разполага вече с необходимата техника за измиване на уличните платна и тя е пусната в действие.