Община Бургас и ЛУКОЙЛ Нефтохим събраха Бургас в спортен празник
Община Бургас и ЛУКОЙЛ Нефтохим събраха Бургас в спортен празник / netinfo

Над 500 ученици, възпитаници на 24 бургаски училища, премериха сили в есенния лекоатлетически крос „ЛУКОЙЛ-2008”, организиран за шести пореден път от Община Бургас и ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас. Спортното мероприятие, превърнало се в традиция, бе посветено на 45-годишнината от производството на първия български бензин. С него се сложи началото и новата спортна учебна година.

Гости на събитието бяха директорът по персонала в ЛУКОЙЛ Нефтохим Димитър Николов и гл. експерт в дирекция по образование към Община Бургас Христина Сиркарова.

„Поздравявам всички участници от името на ръководството на ЛУКОЙЛ Нефтохим. Спортното мероприятие е важен елемент от сътрудничеството ни с Община Бургас, защото съвместно акцентираме особено много върху проявите на младите спортисти, на учениците, на децата в Бургас. Желая ви спортсменска игра и нека най-добрите победят”, с тези думи г-н Николов откри есенния шести лекоатлетически крос „ЛУКОЙЛ-2008”. От своя страна г-жа Сиркарова благодари на малките спортисти за това, че обичат спорта. „Благодаря на ЛУКОЙЛ Нефтохим, че направиха спортния календар на бургаските ученици по-богат и интересен”, допълни още тя, след което стартът бе даден.

В Морската градина в съботния слънчев ден на стартовата линия застанаха ученици от 5 до 12 клас, организирани в 103 отбора. С най-много отбори участваха училищата Гимназия за романски езици „Г. С. Раковски”, СОУ „Димчо Дебелянов” и Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов”. Спечелилите призови места бяха наградени с купи и медали, осигурени от ЛУКОЙЛ Нефтохим.

Спортните мероприятия, организирани съвместно от община Бургас и ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас, през годините се утвърдиха като предпочитани от училищата спортни прояви и винаги са впечатлявани с голямата си масовост и желание от страна на бургаските ученици да участват в тях.