Нови транспортни решения ще премахнат автомобилните задръствания край Бургас
Нови транспортни решения ще премахнат автомобилните задръствания край Бургас / netinfo

Разширение на пътя „Бургас -Слънчев бряг" , изграждане на железница от центъра на Бургас до летището, обособяване на западен и северен обход на града и развитие на вътрешен морски транспорт ще решат проблемите с тежкия трафик и автомобилните задръствания в региона -смята бургаският депутат от ГЕРБ Иван Вълков.
Народният представител определи като приоритет изграждането на четирилентовото трасе до най-големия курортен комплекс в страната. В момента вече са в ход отчуждителните процедури, чието прекъсване забави проекта с година и половина.
Вече са задвижени и процедурите за избор на изпълнител на обхода на Поморие. Очакванията са през есента да започне строителството на разширението, което няма алтернатива.
Иван Вълков прогнозира, че със средства от ОП „Транспорт" до три години ще бъде построена и железница, която ще свързва центъра на Бургас летището до кв. „Сарафово". Апликационните форми по този проект вече са одобрени.
Депутатът е категоричен, че възможностите за разтоварване на автомобилния трафик се крият и в разработаване на вътрешно морски транспорт чрез бързи плавателни съдове от типа „комети" между Созопол, Бургас, Поморие, Несебър и Варна.