Николай Димитров връчи дипломите на бъдещето на Несебър
Николай Димитров връчи дипломите на бъдещето на Несебър / netinfo

Кметът на Несебър Николай Димитров лично връчи на зрелостните от СОУ „Любен Каравелов" дипломите им за средно образование днес, като малко преди това им пожела да бъдат себе си и да следват мечтите си, да бъдат упорити и всеотдайни. „Със завършване на средното образование нищо не свърша, защото този етап от живота е преходен.", бе мнението на градоначалника, който допълни че, предстоят още предизвикателства, борба за реализиране на мечтите и постигане на набелязаните цели. Кметът в поздравителното си слово подчерта, че човек се учи през целия си живот и даде личен пример от опита, който има. Накрая той се обърна към зрелостниците с думите: „Вие сте бъдещето на нашия град, затова вярвам, че всеки един от вас ще продължи достойно животът си оттук нататък".
Директорката на СОУ "Любен Каравелов" в Несебър Тодорка Желязкова пожела на всеки един от зрелостниците, според индивидуалните желания и стремежи, да получи допълнителна квалификация и образование, а след това и престижна професия, с която да се гордее не само цялото училище, а и целият град.
Директорката не пропусна да сподели с градоначалника за добрите резултати, които са постигнали дванадесетокласниците при матурите. Тя информира, че всичките 47 зрелостници от СОУ "Любен Каравелов" - Несебър, са били допуснати до държавен зрелостен изпит, като всички са се дипломирали и то с добри, много добри и отлични резултати. „Със сигурност сме били взискателни в някои моменти, а на вас ви е дотежавало и вие идвало да захвърлите всичко, но след изминатия път, аз вярвам, че това си е заслужавало, виждайки крайният резултат днес. ", обърна се към учениците директорката. Тя не пропусна да сподели с кмета на Несебър и забележителният резултат на зрелостника Веселин Богданов - младежът е постигнал на държавния зрелостен изпит по английски език пълна шестица, което бе отбелязано като рядко явление. Директорката допълни, че за това постижение е информирала и РИО - Бургас. В присъствието на всички бяха обявени и отличници на випуска, които тази година са Габриела Димитрова и Апостол Тулев.