Предстои да бъде пуснат довеждащият водопровод по ул. "Марин Дамянов"
Предстои да бъде пуснат довеждащият водопровод по ул. "Марин Дамянов" / netinfo

Приключи първия етап от строително-монтажните работи по новия водопровод, който ще захранва селата Марина, Твърдица и Димчево. Напълно завършен е новия довеждащ водопровод, помпената станция в с. Маринка, както и тласкателя в селото, който да захранва и другите населени места. На вторият етап от изграждането на новата водоснабдителна мрежа ще се осигури захранването и на селата Димчево и Твърдица, съобщиха от общината. 

През последните 20 години в трите бургаски села водоснабдяването беше съпроводено с редица проблеми. В момента те се захранват от собствени водоизточници. Маринка и Твърдица черпят вода от кладенци в землището на село Извор. Водата в Димчево идва от шахтов кладенец и нов сондаж.

Новоизграденият водопровод ще осигури необходимото количество питейна вода за битови нужди в трите населени места, прилежащите им вилни зони и ще позволи обособяването на нови терени в регулация. Водоснабдяването вече ще се осъществява не от старите източници, а чрез връзка с магистрален водопровод от система "Камчия" чрез помпена станция "Победа". Това от своя страна ще гарантира по-добро качество на питейната вода.