/ Министерство на туризма
Ангелкова: Край на тротоарната търговия в курорта
Търговията по тротоарите в „Слънчев бряг“ ще бъде преустановена. Това обява министърът на туризма Николина Ангелкова по време на представянето на проекта за нова визия в курорта.

„Ще бъдат забранени изцяло щендерите. Контролът ще бъде изключително завишен“, подчерта тя. Нещо повече – в договорите за наем, които „Слънчев бряг“ АД подписва за преместваемите обекти, ще се включва клауза, според която при 3 нарушения  за т.нар. „разхождащи се щендери“ договорът да се прекратява, поясни министърът.

Валери Симеонов: Китайска стена от бараки в Слънчев бряг

На мястото на сергиите по улиците, за които по-рано самият вицепремиер Валери Симеонов бе дал следното красноречиво описание „грозно подобие на евтини арабски пазари. Една китайска стена от бараки“, ще има модерни павилиони с единна визия.

Монтирането на новите обекти ще започне веднага след одобряване на схемата за разполагането им и когато времето позволи, но преди да бъдат преустановени строително-монтажните дейности в курорта.

Валери Симеонов: "Златни пясъци" са уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари

Идейният проект е съобразен с действащото законодателство
и фактическата обстановка на място.

Слънчев бряг преместваеми обекти
Министерство на туризма

Арх. Искра Джахова, ръководител на работната група, която работи по проекта за идейната визия от септември м.г., съобщи, че павилионите ще са решени в синьо и бяло като типични летни цветове, и представи материалите, от които ще са разработени.

Те са устойчиви на въздействието на морския въздух и вятъра. Ще са така конструирани, че да не позволяват да се предлага търговия извън тях, а позициите им ще са на места, които не пречат на туристите, пешеходците и колите.

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров съобщи, че в схемата ще бъдат заложени не само търговски обекти, но и места за атракциони – велорикши, детски кътове, места за триколки и други, като разположението им ще бъде съгласувано с институциите и граничещите частни собственици.