Несебър ветроходци
Несебър ветроходци / netinfo
Клубното ръководство на Общински морски клуб – Несебър 2000 ще рекламира активно международното ветроходно събитие на следващата година – „Nessebar cup 2018“.

С подкрепата на Община Несебър клубът организира регата от календара на Българската федерация по ветроходство вече 12 години.

И в предстоящото състезание, ветроходците ще трупат точки за националните ранглисти. Очаква се в състезанието да се включат стотици спортисти, което отново ще затвърди позицията на Несебър, като домакин на ветроходни състезания от най-висок ранг.

Приморско с наградата - Малка община с принос в туризма 2017.

международен форум в древния град прие световния елит по уиндсърф, припомнят от ръководството на ОМК „Несебър 2000“. В акваторията на залива се проведе и Световното първенство за деца, юноши и младежи в класовете „Алоха“ и „Мистрал“, а в отделен клас „Рейсборд“ несебърлии наблюдаваха и атрактивните гонки на ветераните.

В състезанието се включиха повече от 320 спортисти от 22 нации. Според официалната статистика на международната федерация това е абсолютен рекорд за броя на участниците в такъв шампионат.
 

Несебър ветроходци
netinfo

Морските спортове и Несебър са трайно свързани през 1978 година, когато градът печели домакинството на европейското първенство за младежи в олимпийския клас „Фин“. Общината не пропуска и ветроходните Балканиади като през 1971г. тук се провежда V балканско първенство по ветроходство.

„Морски вестник“ публикува специална статия за значката на шампионата, защото е изработена по всички правила на морската фалеристика и хералдика: „Изработена е като кръгов щит – с леко изпъкнал аверс и съответно вдлъбнат реверс. Изработена e от жълт метал.

Община Приморско с престижна номинация за лидер в туризма на Балканите

Изображението е покрито с качествен емайл и представлява два концентрични кръга. Във вътрешния кръг е разположено стилизирано изображение на пет ветрила, изобразяващи петте балкански първенства по ветроходство.

Тъмносиният фон е разделен по средата, за да изобрази морето и небето над хоризонта. Долната част – морската, е набраздена на много близко разположени една до друга хоризонтални ивици.“