/ iStock/Getty Images
Да посрещнеш July Morning на брега на морето, в Бургас - безценно! И тази година на хоризонта се задава тематичен уикенд, посветен на музика, танци до зори и класически автомобили, съобщиха от Общината.

Незабравимо лятно изживяване на остров Света Анастасия за July Morning очаква всички меломани. Хедлайнер там ще бъде Hot Since 82 с 12-часов удължен сет, под звуците на който меломаните ще посрещнат морския изгрев.

През останалата част публиката ще бъде в компанията на британеца Ben Sterling и Liubo Ursiny. Събитието започва от 18.00 часа и ще продължи до първите слънчеви лъчи
Неизменната традиция първото утро на юли да се празнува на бургаския плаж ще продължи и тази година.

Община Бургас

Под звуците на красивата песен на Uriah Heep - "July mоrning" - първите слънчеви лъчи отново ще се превърнат в символ на новото начало и надеждата. По инициатива на Община Бургас и с безценната съорганизаторска помощ на Марияна Добрева от група "Силует", и тази година феновете ще изживеят силни емоции на брега на морето.

Поканени са както утвърдени, така и изгряващи нови групи. Общото между тях е това, че винаги държат на високо ниво купонджийското настроение. Една от гостуващите групи е WICKEDA - любимци на няколко поколения, винаги свежи и забавни.

Плувните басейни в Бургас отварят врати за предстоящия летен сезон

Стилът им, който трудно може да се побере в строги граници дори и от самите музиканти, представлява смесица от рок, ска, реге, фънк и др. Ще чуем още: COOL DEN, LEK CITY CASE, LEMON BOX, VAICHO`S PROJECT, MR. VAGABOND, Шантаж. В купона се включват и училищни банди: ВНАПРЕДВИД, DO NOT DISTURB, SCARLET CLOUDS, HELLBOUND.

Коя група в колко часа ще излезе на сцената вижте ТУК.

И тази година традиционният ретро парад в града ще впечатли малки и големи с атрактивни легендарни возила, които не могат да се видят всеки ден. В атрактивното събитие ще бъдат представени над 150 автомобила и мотоциклета от всички краища на България.

Няма да липсват и гости от Сърбия, Словения, Хърватска, Гърция и Румъния. Парадът за класически автомобили и мотоциклети се реализира за 16-та поредна година от Бургаски авто-мото клуб „Ретро“, със съдействието на Община Бургас.

Лятото в Бургас е все по-близо и изкушава с безброй събития

Тази година събитието ще се проведе на 1 юли, събота, на алеите пред експоцентър „Флора“. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните автомобили и мотоциклети.

Те ще бъдат изложени за разглеждане от 10:00 до 14:30 часа. В творческа работилница най-малките посетители на събитието ще могат да оцветят или нарисуват мечтания от тях ретро автомобил. Ще имат и възможността да сглобят от хартия макет на ретро автомобил.

В 14:00 часа пред експоцентър „Флора“ ще започне церемонията по награждаването на участниците. Традиционно ще се връчват награди на участниците с най-атрактивни и автентични превозни средства.

Част от тях са специално изработени авторски инсталации от автомобилни части, които са своеобразно произведение на изкуството.