/ ndk.bg
„Изрод“, една от най-успешните пиеси на холивудския актьор Джон Легуизамо (за когото малко от вас предполагат, че се изявява и като драматург), ще бъде представена в Кукления театър в Бургас на 6 юни.

За ролята си в моноспектакъла Тигран Торосян е номиниран за „Икар“ за изгряваща звезда и е печелил награда за най-добра мъжка главна роля на Балканите от международния фестивал на малките форми в Македония.
"Изрод" е саркастична автобиографична изповед на един млад латиноамериканец в страната на неограничените възможности, от детството до неговия първи сблъсък с шоубизнеса.
 
До голяма степен спектакълът е свързан с взаимоотношенията на Легизиамо със семейството му, и главно с неговия баща – неудачник в бизнесначинанията, често пиещ и понякога грубиянстващ.
 
Основните теми в разказа са „син-баща и „баща-син“. И това не е просто наелектризираща комична визита в миналото, а целенасочено и болезнено докосване до демоните от детството.
 
Иронията на скандално откровения монолог е убийствена, пиесата, която е хит на Бродуей и има пет номинации за наградата „Тони“. Режисьор на спектакъла е Атанас Атанасов, музика - Румен Бояджиев-син.
 
Билети на касата на Културния дом на нефтохимика.