Художникът Живко Иванов показва картини завършени през 2015
Художникът Живко Иванов показва картини завършени през 2015 / netinfo

Художникът Живко Иванов ще започне 2015 година с изложба в бургаската галерия „Неси". Най-новите му платна, от поредицата „ЖиВкопис", ще бъдат подредени днес - на Ивановден. Събитието е замислено като вернисаж и авторът ще посреща приятелите на изкуството му от 12.00 до 19.00 ч.
„Ще рисувам до последния момент. Искам да покажа и картини завършени през 2015 г. Този път ще съм много по-цветен от предишни мои проекти. Усещането ми за тази изложба е като за цвят, музика и приказка", казва Живко Иванов.
Експозицията ще бъде изложена 20 дни.
Живко Иванов е роден в Бургас на 2 септември 1953 година. През 1972 година завършва Художествената гимназия в София, а през 1979 година се дипломира и в Художествената академия в столицата.
Самостоятелните изложби на художника Вече нахвърлят числото 50, като част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия "Любке", в Белгия, Холандия и Чечения, в галерия "Бисквитената фабрика" в Нюкасъл, в Сърбия и т. н.
"Явно светът, който рисувам съществува, но ние не го виждаме, обича да казва художникът. "Морето винаги присъства в картините ми, но без да е нарисувано. Не го търся нарочно - просто така се получава", продължава Живко Иванов и споделя, че рядко е виждал успешна картина с опит за рисуване на съвсем реалистично море. "То е толкова богато, че ми действа повече като присъствие, отколкото като пейзаж. А най-малко ми действа като плаж, споделя авторът", който твори в родния си Бургас.