Тодор Стамболиев с двете победителки в конкурса
Тодор Стамболиев с двете победителки в конкурса

Две възпитанички на бургаската природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" спечелиха конкурса за младежки омбудсман и негов заместник в Бургас. Това са Василена Аргирова и Йоана Пеева, които участваха в трите кръга в състезание с общо 13 екипа от 7 бургаски училища, съобщи общественият посредник Тодор Стамболиев. 

"Всички участници се представиха чудесно по време на събеседването. Даваме старт на един нов глас, на едно ново начало за изразяване на  младежка ученическа гражданска позиция на територията на Община Бургас. Нека всички им дадем своята подкрепа", призова омбудсманът. Той беше председател на комисията, в която влизаха още Богдана Маринова – директор дирекция "Човешки ресурси" в Община Бургас, Станка Новакова – координатор на Асоциация Бургаски младежки детски парламент АБМДП – Бургас, Ангел Тодоров – председател на АБМДП – Бургас и Гергана Петрова – зам.-председател на АБМДП – Бургас. В продължение на два дни беше проведено събеседването с всички кандидати, които имаха срок от месец за подаване на документи.

На второ и трето място се класираха – Натали Бонева и Константин Александров, ученици от Търговска гимназия с оценка от 5.76, и учениците Николай Петков и Бионсе Бутева от Английска езикова гимназия с оценка от 5.72.