Двама мъртви курортисти само за денонощие в Свети Влас
Двама мъртви курортисти само за денонощие в Свети Влас / Дарик Бургас

Двадесет и три годишен младеж от Златоград седял с две полски туристки на балкон на предпоследния четвърти етаж във вила „Теди” в Свети Влас, когато чул шум от търкаляне по пластмасовата козирка на терасата. Тримата се отдръпнали от страх и секунда по-късно чули тежко тупване на земята.

Българинът сигнализирал на рецепцията, след което в двора бил намерен трупът на 17- годишен турист от Полша, който трябвало да отпътува днес. На 60 сантиметра от ръба на касата на прозорец на петия последен етаж, водещ към покрива, била открита изкъртена водосточна тръба и счупена керемида.

Съобщение за мъртъв руски турист в частен апартамент в комплекс „Роял Палм”, отново в град Свети Влас, било получено в несебърската полиция. Той отседнал там като неорганизиран турист, със своята съпруга. Причина за смъртта бил масивен кръвоизлив в белите дробове, причинен от намушкване с нож.

Разследването довело до признания на съпругата, че между нея и мъжът й избухнал битов скандал, който бил подсилен от много изпит алкохол. Жената изпаднала в ярост и намушкала мъжа си с кухненски нож. Предстои да й бъде повдигнато обвинение.