Да изпратим „5-те сезона” на Евровизия!
Да изпратим „5-те сезона” на Евровизия! / netinfo

 

Бургаската група „5-те сезона" стигна до финалния кръг за избор на българската песен, която ще представя страната ни на конкурса „Евровизия" тази година.
Мина, Краси, Миро, Цани и композиторът Стефан Диомов призоваха своите съграждани да ги подкрепят активно на предстоящото зрителско гласуване. Младежите изпяха песента-финалист „Take my hand" пред приятели и журналисти в Заседателната зала на Община Бургас. Чу я и кметът Димитър Николов, който също призова бургазлии да подкрепят бургаската песен.
„Надявам се българската вълна за спечелване на Евровизия да тръгне от Бургас", каза той.
„Ние няма да купуваме ваучери, няма да правим скандали. Ние просто искаме да призовем нашите приятели да гласуват за нас", обяви Стефан Диомов, който е автор на музиката към „Take my hand". Текстът е на Пламен Ставрев.
Финалът на „Българската песен на Евровизия" ще се проведе на 23 февруари /сряда/ в зала 1 на НДК. Той ще бъде предаван пряко по БНТ от 20.30 ч. Зрителите ще могат да гласуват по време на изпълнението на конкурсните песни, а журито ще гласува 24 часа по-рано на генералната репетиция. Общият вот ще определи победителя в „Българската песен на Евровизия".
Тази година регламентът е променен и от 1 телефонен номер ще може да се изпраща само 1 SMS. Журито пък е съставено от цели 53-ма музикални специалисти.