/ Дарик Бургас
Медицинският център празнува 20 години с разширяване на социалната дейност в полза на обществото
Оксиком на 20 с кауза
101700
Оксиком на 20 с кауза
  • Оксиком на 20 с кауза
"Да предложим качествени здравни услуги и силен екип от специалисти, осигуряването на съвременна апаратура са приоритети на МЦ "Оксиком". Но за ръководството на болницата е много важна и социалната дейност. Целта е  тя бъде разгърната и затвърдена като политика на екипа ни.

Важно е хората да имат здравна култура и да не пренебрегват профилактиката, защото тя е ключов момент за по-добро качество на живот. За хората, които нямат възможност в отдалечени селища и в социални домове, извършваме безплатни прегледи с мобилен кабинет. Ще продължим тези кампании и ще обхванем уязвимите групи и най-вече децата".


По-здрави с Дарик: Как да имаме пълноценни отношения...


Това каза Това каза в ефира на Дарик Югоизток, специалистът офталмолог към МЦ "Оксиком" - д-р Малина Топчийска. Първият частен специализиран медицински център в Бургас навършва през май 20 години. По думите на д-р Топчийска, за този период от време екипът от водещи специалисти в областта на очните болести, офталмологията, естетичната медицина и ортопедията е вече утвърден, а благодарните пациенти - хиляди. Много често те продължавали да поддържат връзка с лекарите си от "Оксиком" и не ги забравяли по големи празници и дори без повод. 


Стоматологът: Кърменето е важно за зъбите, но не прекалявайте

 
Центърът разполага с най-модерната апаратура в сферата на офталмологията и естетичната медицина, лекарите са утвърдени специалисти, които работят в добра колаборация с републикански експерти. Д-р Топчийска е категорична, че мисия на екипа на болницата е добрата профилактика, особено в областта на офталмологията, където тя е специалист. 


Малкият Наско за лекарите: Красиви са, но не винаги добри


"Вече втора година правим безплатни очни прегледи на деца в ранна възраст до 7 години. Резултатите от тях са притеснителни, защото все по-често се наблюдава синдрома на "мързеливото око". Това е проблем, който обикновено се пренебрегва от родителите, а може да доведе до последствия. За нас няма значение, дали родителите ще изберат нашата болница или друга, важното е навреме да вземат мерки. Предстои да разгърнем още повече тази социална дейност, защото за екипа на "Оксиком" доброто здраве е кауза".

За постигнатите резултати за 20 години и за бъдещите проекти пред МЦ "Оксиком", чуйте повече в звуковия файл от д-р Малина Топчийска: