Д-р Чобанова е новият специалист стоматолог на зъболекарския кабинет в ДКЦ Ел Масри
Д-р Чобанова е новият специалист стоматолог на зъболекарския кабинет в ДКЦ Ел Масри / netinfo
Новият специалист - стоматолог на ДКЦ "Ел Масри" д-р Чобанова за здравите зъби още от раждането в рубриката "По-здрави с Дарик Югоизток"
Д-р Чобанова за здравите зъби и малките деца
100480
Д-р Чобанова за здравите зъби и малките деца
  • Д-р Чобанова за здравите зъби и малките деца
"Кърменето е много важна част от изграждането на здравите зъби при детето, но и с него не бива да се прекалява. Ако то продължи повече от две години, има риск това да доведе до проблеми в последствие". Това коментира в рубриката "По-здрави с Дарик Югоизток" д-р Миглена Чобанова. Тя е новият привлечен специалист-стоматолог за зъболекарския кабинет на болница Ел Масри, в бургаския комплекс "Лазур".
По думите й, оралната хигиена трябва да започне още от най-ранна детска възраст и е свързана с въпроси като този - ранни или късни са първите млечни зъбки на бебето. "Не бива да пренебрегваме и важните месеци преди раждането, когато жените са подложени на хормонални и изобщо физически промени, които пряко касаят в повечето случаи и зъбите. Именно тогава се появяват проблеми във венците и зъбите", допълва специалистът. 
Като всеки лекар и д-р Чобанова акцентира върху важността на профилактиката, но поясни, че тя трябва първо да бъде личната грижа на хората към устната хигиена. Почистване с четка, но и с конци, вода за уста и балансирано хранене, внимание за натрупването назъбен камък са част от условията за здрави венци и зъби. Като млад млад специалист д-р Чобанова залага много и на иновациите в грижата за здравите и красиви зъби. Именно тях предвижда да приложи в работата си в ДКЦ "Ел Масри". "Стоматологичното лечение не е това, което беше преди години - болка, тежки медикаменти за анестезия и отстранени зъби. Сега има много щадящи начини за лечение и най-вече за спасяване на красивата усмивка. Работим с добра техника, което позволява комфорт и спокойствие за пациентите и добри алтернативи за лекуване на зъбите и поставянето на имплатни, които да не провокират отхвърляне от организма, следствие на алергии. Най-общо казано, ако пациентите ни дойдат при нас и ни се доверят, ние можем да им помогнем и да облекчим страданията им. Но най-важно е те самите да са отговорни към себе си и здравето си", каза още д-р Миглена Чобанова.
За оралната грижа още от раждането на детето до времето, когато се налага да спасяваме зъбите си, за това защо много малки деца страдат от болни зъби, чуйте повече в звуковия файл от стоматолога д-р Миглена Чобанова: