24 личности с прочит на 24 библейски стиха за 24 май
24 личности с прочит на 24 библейски стиха за 24 май / netinfo
В памет на делото на светите братя: 24 личности четоха се включиха в публично четене на 24 стиха от Библията

четене на Библията
netinfo

четене на Библията
netinfo

четене на Библията
netinfo

Стихове от Библията в прочит от 24 личности - общественици, културно-просветни дейци и духовници от Бургас и региона озвучиха Морската градина в Бургас в навечерието на 24 май. Събитието, организирано от християнска църква "Благовестие", със съдействието на Община Бургас се проведе на открита сцена "Охлюва" в присъствието на десетки жители и гости на града. 

четене на Библията
netinfo

четене на Библията
netinfo


Актьорът Юрий Ангелов се включи в инициативата, рецитирайки научените от него наизуст две глави от книгата Еклисиаст от Стария Завет, а общественият посредник на Бургас адв. Тодор Стамболиев се справи блестящо в прочит на книгата "Притчи". По време на своето четене на 6 глава от Евангелието от Матей специалистът невролог д-р Светлана Винциянова изправи присъстващите да изрекат заедно с нея молитвата "Отче наш".  Режисьорът Елефтери Елефтеров пък буквално върна публиката  2 хилядолетия назад с артистичното пресъздаване на 3 глава от Евангелието на Йоан. Председателят на постоянната комисия по култура и вероизповедания към ОбС - Бургас започна своя прочит с послание за празника на славянската писменост. 

четене на Библията
netinfo

четене на Библията
netinfo


Публичното четене на библейски текстове беше в памет на делото на Светите братя Кирил и Методи, които създават азбуката, именно за да преведат Свещените писания на разбираем за народа език. Такава инициатива се провежда за втори път в столицата, но за първи път в Бургас и премина при засилен интерес.
„Когато човек се огледа на картата на света, не може да не забележи, че онези страни, които схващаме като най-развити икономически, където демокрацията е реална, а правата на човека се спазват най-добре са страни, в които има свобода за разпространяването на Библията. Посланията са универсални по своя характер.Те не са насочени към определен сектор от обществото, но са полезни и носят мъдри послания за хората във всяка професия“, каза водещият на събитието Нели Тончева.  
Сред четците бяха още общинският съветник и летец от авиацията - Станислав Андреев, архитектът Лазар Банчев,  главният редактор на Флагман Катя Касабова, популярната бизнес дама и създателка на "Перфект груп" -  Ружа Стойкова, Румяна Емануилиду – публицист и издател, Георги Иванов – икономист-финансист, бивш главен експерт на Фискалния съвет на България, дългогодишен университетски преподавател по финанси, Алекс Анмахян – актьор в Държавен куклен театър - Бургас, многократният шампион на България в международни математически състезания - Костадин Гаров, Красимир Калудов – журналист, писател, Отец Михал Шлахцяк – Източнокатолическа енория „Успение Богородично“, пасторите Илчо Евтимов – ЕПЦ – Бургас, Стефан Димитров – ББЦ „Градове за Исус“, Живко Тончев – ХЦ „Благовестие“.
В събитието се включи и Дарик Югоизток. 

четене на Библията
netinfo

четец
netinfo

четене на Библията
netinfo

прочит
netinfo