Евгений Мосинов
Евгений Мосинов / Снимка: Лалка Димитрова
Червените все пак проявяват снизходителност и пожелават на общинския съветник да продължи да дава своя дан в политиката
За трети път от неделя до момента БСП-Бургас се разграничи публично от общинския съветник Бенчо Бенчев. На поредно извънредно заседание по казуса „Бенчев“, левицата излезе със заявление до председателя на местния парламент,  с което го уведомява, че „с оглед на създалата се ситуация около Бенчев, той не представлява политиките и интересите на БСП в органите на местно самоуправление на община Бургас“.

Червените все пак проявяват и известно снизхождение, като му дават възможност той сам да реши дали да напусне местния парламент. За финал, в официалното си становище, оценяват положително досегашната работа на доскорошния си съратник в състава на общинския съвет и като член на постоянните комисии от листата на БСП. И му пожелават: да продължи да дава своя дан в политиката на града".

"Изпълняваме указанията и решенията на ръководство на партията. Това е логиката на политическото представителство", каза председателят на групата общински съветници в БСП Евгений Мосинов. "Моето лично мнение е, че в политиката, човек трябва да спазва определени правила и хигиена на личните контакти. И когато попадне в такава ситуация, трябва да даде бързо и разумно обяснение. Надявам се, че обяснението на Бенчев е такова", допълни той.

"Благодаря на групата съветници, че се съобразиха с политическата позиция, както на НС, така и на Изпълнителното бюро на Общинския съвет”, допълни Живко Господинов, общински председател на БСП-Бургас.

Ако Бенчев, освободи мястото си в местния парламент, той ще бъде заменен от следващия в листата. Но ако той все пак реши да остане в местния парламент, то той ще бъде независим. А с това ще настъпи и разпад в групата на червените, тъй като БСП в момента се крепи на минималния брой - 5. Излезе ли Бенчев оттам, то група на левицата няма да има изобщо.