/ Георги Димитров
Мобилен ваксинационен пункт на Българския Червен кръст (БЧК) ще бъде разположен на 13 май на централния площад "Тройката" в Бургас.

Пунктът ще работи от 10:30 ч., съобщиха от БЧК и добавиха, че червенокръстката организация продължава своите усилия в реализирането на комплексна програма в посока ограничаване на пандемията от COVID-19, която се осъществява благодарение на Американската агенция за международно развитие чрез Глобалния апел на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Осъществяването на програмата има за цел значително да разшири ваксинационния обхват и да подпомогне най-засегнатите от вируса общности. БЧК, чрез разполагането на мобилен ваксинационен пункт в Бургас, ще даде възможност на гражданите и гостите на града да се ваксинират срещу коронавируса.

На пл. "Тройката" ще има кемпер, който ще е напълно оборудван съгласно изискванията за временни имунизационни пунктове. Ще разполага с екип от лекар и медицинска сестра, които ще бъдат на разположение на жителите на Бургас всеки делничен ден от 10:00 ч. до 16:00 часа. Всички заинтересовани ще имат възможност да се информират на място за ваксините и ползите от тях, и ще могат да се имунизират напълно безплатно.

На 14 май ваксинационният екип ще бъде на разположение на гостите на "Фестивала на зелениката" в местността "Харманята" в село Бродилово, Община Царево. Доброволци на Българския младежки Червен кръст ще участват активно във фестивала с практически съвети и демонстрация на първа долекарска помощ.
БТА