Лятна премиера на "Игли в съня" на Анжела Димчева
Лятна премиера на "Игли в съня" на Анжела Димчева / netinfo
Представянето на "Игли в съня" под звуците на вълни, флейта и пиано, събра ценители от няколко държави в Созопол
Игли в съня на поетеста и литературен критик Анжела Димчева
94317
Игли в съня на поетеста и литературен критик Анжела Димчева
  • Игли в съня на поетеста и литературен критик Анжела Димчева

"Игли в съня" с вълнуваща премиера край морския бряг, която събра в градската художествена галерия на Созопол ценители на изкуството и чистата литература, поети, музиканти и художници от различни държави. Авторът на книгата - поетесата и литературен критик Анжела Димчева, пристигна, заедно с екипа, участвал в създаването на творбата. 

Събитието събра преводачите й от български - издателят Никола Мартинюк и поетът Виктор Мелник, който е зам.-председател на Съюза на украинските писатели както и илюстраторът на книгата, която първо беше издадена в Украйна, арт-експертът и журналистът от Дарик радио Райна Дамяни.

Игли в съня
netinfo

Представянето на книгата беше озвучено от пианистката Татяна Божко и от София-Никол, Филип Копецки, Яна Борего Карбонел от класа по флейта на проф. Георги Спасов. Водещ на събитието беше самата Райна Дамяни, а сред специалните гости бяха още поетесите Катя Кремзер и Бойка Драгомирецкая.

Културната проява беше един от ярките акценти в културната програма на международната Академия на изкуствата, която създателят й Петя Великова, организира за 12 пореден път в Бургас, Виена и Созопол.

Арт академия
netinfo

"Възторг, талант, професионализъм, творческо майсторство, стил, любов към изкуството", така Петя Великова определи кулминационното съпътстващо събитие в лятна Академия на изкуствата в сградата на старото гръцко училище. "Анжела Димчева е представител на журналистическото братство, в което е като творец. Великолепен поет, който не афишира себе си, но зад гърба си има прекрасна поезия и много сериозна литературна критика в областта на изкуството, нещо което с бързи темпове изчезва от пространството на родните медии. Носител е на редица награди, а през 2016 получи и голямата награда "Златно перо" на Съюза на българските журналисти", разказа за автора Райна Дамяни. 

Какво сподели авторът на книгата Анжела Димчева, чуйте в звуковия файл: