10 мин. престой за туристическите автобуси в центъра
10 мин. престой за туристическите автобуси в центъра / DarikNews.bg, архив

Ред при престоя на туристическите автобуси в Бургас това лято въвежда заповед на кмета на Бургас Димитър Николов. Според нея автобусите, влизащи в града с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, могат да престояват не повече от 10 минути при пристигане - за слизане на пътниците, и 10 минути при заминаване - за качване на пътниците. Това ще се случва на няколко обозначени места. Локациите са : ул. "Хр. Ботев" №30 - в уширението преди ДНА (в посока ЖП гара) - 1 автобусно място, бул. "Ст. Стамболов" №53, пред кафе-сладкарница „Кашмир" - 2 автобусни места и ул. „Ал. Батенберг" - паркинг на хотел „Приморец" - 2 автобусни места.
В документа са посочени и маршрутите за движение. Престоят трябва да се извършва при спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата. След разтоварване на пътниците, автобусите се насочват за престой на охраняем общински паркинг зад ДКЦ ІІ (Трета поликлиника) с адрес: гр. Бургас, ул. „Ген. Гурко" №62.
От общината напомнят, че на автобусите, изпълняващи случайни превози се забранява спирането на спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт.