Стълби като след война. На тази гледка се радва окото на всеки жител на улица „Васил Априлов” в Благоевград, предава NOVA.

Там е трябвало да се състои ремонт, който е започнал, но е спрял до етап „лунен пейзаж”. Ссега на обекта не се работи, нещо се чака,  междувременно преминаването е опасно за здравето.

Да се смени ВиК мрежата е била задачата пред фирмата-изпълнител на обекта. Решило се, че първото, което трябва да се направи, е да се разкопаят стълбите, за да се провери каква шахта е необходима.

Кметът на Благоевград изиска проверка на транспортни фирми със сериозни финансови задължения към Общината

След реченото дошло и стореното - стълбите се разкопали, шахтите се огледали, а после работниците изчезнали. И ремонтът спрял. Хората разказват: "Преди месец го разкопаха това нещо. Преняколко дни имаше много силен дъжд и цялата пръст се свлече надолу. Тези стълби са подкопани, хората не могат да се движат"

"Страх ме е един хляб да ида да си взема. Щото съм паянтова, ако се строполя, всичко ще строша". "Стълбите виснаха във въздуха и какво правим? Един месец седим и чакаме. И газим кал". 

Хората в квартала няма откъде дугаде да минат и продължават да ползват стълбите. Единствената надежда, че ремонтът ще започне и свърши, мъждука в една указателна табела върху знак, в която управителят на фирмата моли хората да не паркират автомобилите си на улицата, считано от 24 август, защото тогава започвали строителните дейности по водопровода.

От фирмата-изпълнител обясниха, че забавянето на ремонта се дължи на забавени доставки на тръби и други материали от фирмите-доставчици. Освен това имало разминаване с предварителния проект, който не отговарял на същинската ситуация, установена след разбиването на стълбите.

От Общината обаче не приемат това обяснение.От там уточниха, че договорът с фирмата за ремонта  е сключен по времето на предишния кмет. В момента юристи преглеждат обществената поръчка, за да проверят има ли как Общината да претендира за неустойки заради забавянето на ремонта.
nova.bg