С изложби и концерти Банско се включва в инициативата „Европейски дни на наследството”
С изложби и концерти Банско се включва в инициативата „Европейски дни на наследството” / Снимка: Община Банско

Банско се включва в инициативата „Европейски дни на наследството".

Програмата включва демонстрация на бански занаяти и изложба живопис и фотография "Пирин, Банско и банскалии" в Посетителски информационен център.

В Дома на изкуствата ще бъдат представени изложбите "Ние сме били деца" - изложба на играчки и вещи, свързани с бита, възпитанието и обучението на децата от края на IX и началото на ХХ век, "Писателите като хлапета"- изложба на постери и "Кукерски игри - феерия от багри, магия и мистерия" - включваща оригинални кукерски маски и костюми.

На централен площад "Никола Вапцаров" ще се проведе второто издание на фестивала на балканската музика "Бохеми", а в читалище "Никола Вапцаров" ще бъдат представени музикално-поетичната композиция "Обич", по повод 130 години от рождението на Дора Габе и концерт на фолклорна група "Банска младост", посветен на празника на Банско.

В периода на официалното провеждане на Европейските дни на наследството, от 15 до 18 септември, жителите и гостите на града ще имат свободен достъп /без заплащане на входни такси/ до всички музеи, част от Музеен комплекс - Банско.