Красимир Герчев и Петър Чорев
Красимир Герчев и Петър Чорев / Снимка: Община Разлог
Градоначалникът на Разлог се срещна с младия талант Петър Чорев от с. Елешница, който наскоро сътвори барелеф на Свети Георги Победоносец в скалите над родното си село.

Инж. Герчев му връчи герба на общината, в знак на уважение и за принос в развитието на културното наследство, а Петър Чорев подари на кмета своя картина на Васил Левски, нарисувана с кафе. 

Скален барелеф
Снимка: Община Разлог

Барелефът на Свети Георги Победоносец се намира под м. „Четирите бора“ в с. Елешница и е с размери 3,80-височина и 3,30-широчина. Скалата, на която е издялано изображението, се намира на стратегическо място, което се вижда от голяма част от селото, успоредно на камбанарията на църквата.

Изработката е била изключително трудна, споделя майсторът, заради опасното място, на което се намират скалите. Необходими са били повече от два месеца на Петър Чорев, за да придобие скалата сегашния си облик, а за направата й е използвал триметрово скеле.
Идеята за барелефа се заражда съвсем случайно преди 3-4 години, казва още 27-годишният Петър, който от малък обича да твори и рисува, затова и завършва дърворезба, а след това и изобразително изкуство. 

Скален барелеф
Снимка: Община Разлог

Пътеката до барелефа вече е почистена и води много туристи и любители на изкуството да творбата. Предстои да се монтират осветителни тела, а изображението да се обработи със специални лепила, които да го предпазят от климатичните условия.

Петър Чорев добавя, че поема инициативата по освещаване на творбата, а след като се завърне от чужбина, започва работа по нов проект, който също ще бъде гордост за жителите на с. Елешница и на община Разлог.