/ БСП-Гоце Делчев
Младежко обединение в БСП-Гоце Делчев организира фотографски конкурс на тема „Моят град Гоце Делчев“, посветен на 106-тата годишнина от освобождението на града. В конкурса ще могат да вземат участие всички желаещи жители и гости на нашия прекрасен град.

Темите на изображенията могат да включват материално и нематериално наследство (напр. сгради, изкуство, текстил, машини; традиции, знание, умения, език и т.н.); природни дадености (пейзажи, флора и фауна); дигитално/цифрово наследство.

Четирима депутати от БСП представиха "Визия за България" пред гражданите на Гоце Делчев

Жури, съставено от представители на местните медии, общественици и професионален фотограф, ще избере изображения, които ще бъдат представени на специална изложба.

Регистрацията за участие и изпращането на снимки става на адрес konkurs.gd@abv.bg. Към всяка снимка, участваща в конкурса, трябва задължително да има следната информация: заглавие на снимката, име на автора, текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката (до 500 знака), телефон за връзка.

До участие в конкурса няма да бъдат допускани творби, изпратени с неточна или непълна информация, или такива, които не са авторски. Всеки участник ще получи на електронния си адрес потвърждение за успешно извършената регистрация на материала, който е изпратил за участие в конкурса.

Всеки автор може да участва с максимум 5 снимки във фотоконкурса. Допускат се следните допълнителни обработки на снимката: на яркост и контраст, изостряне на изображението, прекадриране.  

Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.

Крайният срок за участие е до 20:00 ч. на 18 октомври. Гласуване във фейсбук страницата на Младежко обединение на БСП – Гоце Делчев ще определи носител на „Награда на публиката“. Гласуването става от 18 до 28 октомври.

Изпратените фотографии ще участват в изложба, която ще бъде открита през ноември. Наградите ще бъдат обявени на специална церемония при откриване на изложбата. За 1-во място се дават 300 лева, за 2-ро място - 200 лева, за 3-то място - 100 лева, Награда на публиката - 200 лева.