Микрево отпразнува храмовия си празник
Микрево отпразнува храмовия си празник / netinfo

С пехливански борби, тържествена света литургия и курбан бе отбелязан празникът на църквата "Св. Вмчк Георги” - село Микрево, община Струмяни.

Сред дошлите, да в двора на храма, бяха кметът на община Струмяни Емил Илиев и неговото семейство, зам. кметът Петя Тасева, секретарят Иван Секулов, кметът на селото Иван Божинов, граждани и гости на селото.  Отец Васил Котев пък приветства миряните с големите християнски празници – Великден и Гергьовден.

След отслужена празнична литургия стартираха и пехливанските борби, като наградата - традиционно гергьовско агне, получи Валентин Руменов от село Микрево. Гергьовден продължи с празничен обяд, благословен за здраве и благоденствие.

Микрево продължава серията от празнични прояви и днес в местността на старо Решково, където ще отпразнува на общи трапези храмовия празник на параклиса "Св. Атанасий”.

От Решково, преди 100 години са слезли първите заселници на Микрево и по случай големия юбилей ръководството на общината и лично кметът Емил Илиев ще връчи официално нотариален акт за 17 дка около храма на църковното настоятелство.