Започна подготовката за фестивала "Дъбрава фест"
Започна подготовката за фестивала "Дъбрава фест" / Снимка: Община Благоевград
Басистът на Уайтснейк Марко Мендоса ще е хедлайнер на четвъртото издание на рок фестивала „The Brava Fest” в благоевградското село Дъбрава. Музикалното шоу ще се проведе на 7 и 8 септември, но подготовката вече започна.

Тази година във фестивала ще се включат рокаджии от Балканите – България, Сърбия, Турция и от Македония. За организирането на фестивала много помага и бившият кмет на Каварна – Цонко Цонев-Кметъла.

Наред с рок концертите, в които всяка от двете вечери ще участват по три групи, ще се проведат и съпътстващи събития. Едно от тях ще е квалификационен кръг за Световното първенство по планинско колоездене. Посетителите ще могат да получат уроци от майстори в този спорт от Клуб по планинско колоездене-Благоевград. Преподаватели от Музикално училище пък ще дават уроци на децата по рок музика на сцената през деня, преди концертите.

„Ще има къмпинг за палатки, очакваме рекорден брой меломани на фестивала - 2000-3000 души. Затова ще има и пропускателен режим, и по-сериозна охрана. Благодарение на този рок фест цените на имотите в селото ни се вдигнаха 2-3 пъти”, похвали се кметът на Дъбрава Росен Георгиев.