Източиха тонове гориво от полицейска бензиностанция
Източиха тонове гориво от полицейска бензиностанция / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Прокуратурата в Благоевград образува наказателно дело срещу полицейски служител, участвал в кражба на 2600 литра бензин от ведомствените колонки на Областната дирекция на МВР, в района на работилницата и специализираната лаборатория.

Владимир Начин е обвинен по член 195 и 194 от Наказателния кодекс, съобщиха от Районна прокуратура - Благоевград.

Аферата с източването на горивото от полицейската бензиностанция бе разкрито миналата нощ. В акцията по уличаване на униформените служители са участвали инспектори от отдел "Вътрешна сигурност".

Случаят обаче умишлено се крие от медиите.

Сред съучастниците на Владимир Начин се сочи Петър Моралиев, който е началник на полицейската база и отговаря за съхранението на бензина в четирите колонки за зареждане на полицейските автомобили. Замесен е и дежурният пазач, който е пенсиониран преди време от Противопожарната служба в Благоевград.

След задържането на Владимир Начин и пазача на полицейската база, намираща се пътя за село Покровник, Рано сутринта на 4 ноември се предал началникът Петър Моралиев, казаха от прокуратурата.

Засега не се съобщава дали Моралиев ще бъде подведен под наказателна отговорност или ще бъде привлечен като свидетел по процеса.