Депутатът Масева настоява за отстраняване на образователния шеф в Пиринско
Депутатът Масева настоява за отстраняване на образователния шеф в Пиринско / Снимка: Дарик - Благоевград

Депутатът от "Демократи за силна България" Елиана Масева настоява за отстраняване на началника на образователния инспекторат в Благоевградско Огнян Соколов.

Депутатът Масева, заедно с колегата си от "Ред, законност, справедливост" Яне Янев, са внесли на среща с министър Даниел Вълчев доказателствени материали, свързани с насаждането на радикален ислямизъм в училището в село Рибново.

Масева и Янев са поискали на срещата с образователния министър Вълчев спешно да бъдат предприети дисциплинарни действия срещу началника на благоевградския инспекторат Огнян Соколов, който до този момент не е взел мерки и не е наказал виновните за религиозния скандал в Рибново.

Пиринските депутати Елиана Масева и Яне Янев настояват и за незабавно уволнение на директора на училището Феим Иса и на учителя по религия Морад Бошнак, отговорни за насаждането на радикалния ислямизъм и за наглото им преследване на други учители в района, несъгласни с техните порядки.

Министър Даниел Вълчев е уверил депутатите Масева и Янев, че ще предриеме спешни проверки по случая "Рибново", научи Дарик.