Бившият енергошеф Бързачки: Ще съдя държавата в Страсбург
Бившият енергошеф Бързачки: Ще съдя държавата в Страсбург / netinfo
Бившият директор на "Електроснабдяване" - Благоевград Благой Бързачки заяви, че ще съди българската държава в Страсбург, заради оказван натиск и обвинение в длъжностно престъпление в особено големи размери. В продължение на 8 години и 4 месеца срещу Бързачки е водено следствено дело за кражба на 468 000 000 недоминирани лева по време на служба.

Според Бързачки по време на делото са сменени петима прокурори - последният от които прокурор Кехайова му е предложила извън съдебно споразумение, което той отказал.

След това делото е прекратено. Бързачки призна, че действително в дружеството са извършвани кражби и посочи лицата, които според него стоят в основата на това.

"Майор Димитър Димитров - бивш началник "Икономическа полиция", Евтим Евтимов, собственик на фирмата - фантом ЕТ "БЕЛВИ", Емил Попов и Людмил Юруков са отговорни за престъпленията в дружеството", каза Благой Бързачки.

Освен това той заяви, че делото е манипулирано, като е изпратена жалба до ексглавния прокурор Никола Филчев срещу директора на Окръжна следствена служба Райко Попов с фалшифициран негов подпис.