Акционерите в Пирин искат пари от симитлийския Септември
Акционерите в Пирин искат пари от симитлийския Септември / Снимка: Дарик - Благоевград

Ръководството на "Пирин"-Благоевград предявява финансови претенции към ФК "Септември"- Симитли за двама футболисти, съобщи информационният сайт agenciq.net.

Парите са за трансфер на футболистите Иван Църваришки и Цветан Николов, които проведоха подготовка със симитличани, но все още нямат картотека. Правата на играчите се държат от ПФК "Пирин" и само срещу заплащане ще могат да преминат в "Септември".

Според запознати става въпрос за 40 000 лева на футболист, които ръководството на симитличани едва ли ще плати. Другият вариант, който обмислят акционерите на благоевградския клуб, е Иван Църваришки и Цветан Николов да бъдат преотстъпени за определено време на ФК "Септември".

Казусът трябва да бъде решен до петък, когато е последният срок за картотекиране. За Църваришки нещата може да се отложат със седмица, понеже той е наказан от БФС за един мач и ще пропусне първия кръг.

Има и друг вариант, за футболистите, а именно, единият от тях да бъде картотекиран като аматьор, но това ще преценява ръководството на "Септември", съобщават от "Дъбравска"1.