/ ThinkStock/Getty Images
Пловдивчани дариха детски играчки на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” АД - Смолян.

Инициатор на благородната инициатива е Нелияна Константинов от Пловдив, която заедно със свои колеги и приятели решила да дари усмивка на най-малките пациенти на лечебното заведение.

Решението за дарението дошло след като жената лежала в болницата това лято.

„Никой не е полагал толкова много грижи за мен, колкото д-р Юлия Кисимова и личната ми лекарка д-р Катя Илчева. Затова реших, заедно с мои приятели и колеги, да дарим усмивки на малките пациенти на смолянската болница.

Дарение получиха в Дома за медико-социални грижи за деца

Дарението е от дъщеря ми Ива Рангелова Димитрова, племенника ми Милен Константинов, Ваня Витанова от пловдивското село Мало Конаре, Румен и Стоянка Копринкови от село Костиево и други колеги и роднини”, казва Нелияна Константинов и обещава още играчки за детското отделение.

Да зарадваш дете е най-святото. Това ни е и идеята”, посочи още пловдивчанката.

Дарението от Пловдив вече е подредено в детския кът на Педиатрично отделение, а старшата сестра Стефка Илиева изказва благодарност за жеста на дарителите.

Изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев и ръководството на лечебното заведение изказват най-дълбока признателност за проявеното милосърдие и желаят здраве и благоденствие на дарителите.
 
Информационна агенция Фокус