/ iStock
Две катастрофи с участието на автобуси са регистрирани през изминалото денонощие, съобщиха от МВР-Пазарджик. 

Първият инцидент се е случил вчера около 14.00ч. на улица в септемврийското село Варвара.

По първоначално получените данни 62-годишен шофьор на автобус  от село Ветрен дол се блъснал в задната част на движеща се пред него кола с водач 58-годишен жител на Пазарджик.

Автобусът е собственост на частна фирма от град Септември. От удара леката кола се завъртяла и се блъснала в паркирана друга кола. В резултат на това се пострадали водачът на ударената от автобуса кола и возещата се в нея 75-годишна пътничка. И двамата са транспортирани и настанени с различни травми и наранявания в МБАЛ-Пазарджик.

Катастрофа на пътя Разград-Шумен, има пострадали

Сигнал за втората катастрофа бил получен снощи около 21.00ч. автобус, собственост на пловдивска транспортна фирма се движил по една от улиците на Пазарджик по посока изхода от града по маршрут за Пловдив.

66-годишният шофьор загубил управление, отклонил се в дясно от пътя и се блъснал в стълб на уличното осветление. Незабавно на мястото са пристигнали екипи на сектор „Пътна полиция“, РУ-Пазарджик, Спешна помощ и пожарната. Пострадали са две от пътничките в автобуса – жени на 51 и 47 г. от областния град.

Те са транспортирани до МБАЛ-Пазарджик, където са настанени за лечение с различни травми и наранявания, без опасност за живота. Водачът също е с фрактура на крака и е транспортиран в пловдивска болница.

И по двата случая са образувани досъдебни производства.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня