Боно
Боно / Guliver/Getty Images
Фронтменът на U2 Боно и актьорите Пенелопе Крус и Дейвид Ойелово са сред знаменитостите от света на шоубизнеса, озвучаващи персонажи в анимационна поредица, чиято цел е да насочи общественото внимание към необходимостта от глобален достъп до ваксини в борбата срещу коронавирусната пандемия, предаде Асошиейтед прес.

Поредицата от седем епизода, озаглавена "Пандемика", включва също персонажи, които говорят с гласовете на Кумаил Нанджиани, Данай Гурира, Майкъл Шийн, Фийби Робинсън, Уанда Сайкс. Първият епизод е с участието на Нанджиани, Робинсън и Мег Донъли.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ONE (@one)

"Рисуваният свят на "Пандемика" съживява проста истина - че мястото, на което живеете, не трябва да е определящо за това дали ще получите тези животоспасяващи инжекции", казва Боно, който е съосновател на организацията ONE (Уан), фокусирана върху глобалното здраве и борбата с бедността.

Поредицата "Пандемика" е част от кампанията на организацията, призоваваща за глобален отговор на коронавирусната пандемия.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ONE (@one)

"Докато много от нас все още чакат своя ред, е необходимо да се ангажираме и да се уверим, че милиарди хора по света няма да останат зад чертата. Това е правилното нещо и очевидно е единственият изход от пандемията за всички нас. Ако ваксината не е навсякъде, пандемията няма да отиде никъде", допълва фронтменът на U2.

Пенелопе Крус на свой ред заявява, че иска всички, които гледат анимационния сериал, да "изразят гласно мнението си и да предприемат действия", за да гарантират, че никой няма да бъде изоставен. "Пандемика" е убедителна илюстрация на неравенството по света", казва актрисата.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ONE (@one)

Всички епизоди ще бъдат достъпни на сайта на организацията ONE и в канала на кампанията в YouTube. Епизодите ще бъдат пуснати в няколко страни, включително САЩ, Канада, Нигерия, Южна Африка, Сенегал, Франция, Германия, Испания, Италия и Нидерландия.

"Всички сме в капан в "Пандемика", но само някои могат да се измъкнат. Този вирус процъфтява върху неравенството и в момента милиарди хора по света виждат обещанието за ваксина, но не и възможността да я получат. Трябва да се задействаме и да направим необходимото, за да сложим край на тази пандемия за всички, навсякъде", споделя Дейвид Ойелово.
БТА