/ БТА
През април 2015 г. се смятало, че Виктория Силърс е мъртва след скок с парашут от 4000 фута или 1219 м в Англия, но като по чудя жената е оцеляла. Това се случило до летище Netheravon, след като парашутът й отказал да се отвори, съобщи The Guardian, като се позова на властите.

Опитен инструктор по парашутизъм казва, че Виктория е оцеляла по чудо. Властите смятат, че това се дължи на дребния й ръст - но е претърпяла сериозни наранявания, след като се приземява в поле. 41-годишната е със счупен гръбначен стълб, счупени ребра и таз, според изданието.

Години по-късно Виктория говори за своето оцеляване в документален филм.

„Мисля, че беше смесица от неща“, казва Виктория, според филма, публикуван от The Independent. „Това беше комбинация от късмет и опит да го забавя, доколкото мога.“

enlightenedНо дали всичко е било просто инцидент?

След почти фаталното падане на Виктория, Армейската парашутна асоциация бързо заподозря, че има нещо гнило в тази история и се свърза с полицията, според репортажа на The Independent. Разследването накара полицията да се спре на съпруга на Виктория, сержант от армията, Емил Силърс.

Двамата, които и двамата са служили в британската армия, се запознават през 2010 г. и се женят на следващата година, преди да имат две деца заедно, съобщава изданието. Но в следващите години тъмната страна на Емил излязла на преден план.

Властите заявяват, че Емил два пъти се е опитал да убие съпругата си, като първият е бил чрез изтичане на газ, организирано от него в дома на двойката по-малко от седмица преди почти фаталния инцидент с парашут, според The ​​Independent.

enlightenedНо защо ще се опитва да убие жена си?

Съдия от кралския съд в Уинчестър, председателстващ процеса срещу Емил, казва, че мотивът му е застрахователната полица, която ще получи при смъртта на съпругата си, което му дава възможност да продължи връзка с друга жена, съобщи BBC News. Съдията също казва, че Емил смята, че статутът на съпругата му като висш армейски офицер би застрашил собствената му кариера.

enlightenedСпоред властите застраховката живот възлиза на около £120 000, или еквивалента на около $155 000.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня