Възможно е във Франция да действа нов сериен убиец
Възможно е във Франция да действа нов сериен убиец / снимка: Reuters

Френският вътрешен министър Клод Геан допусна възможността в страната да действа нов сериен убиец след поредица убийства в северния департамент Есон близо до Париж от ноември насам, предадоха АП и АФП. Четирите убийства са извършен в радиус от 10 км и при тях е използван пистолет калибър 7,65 мм - разпространено оръжие, което обаче рядко се ползва от едрите престъпници.

Последното убийство беше вчера, когато 47-годишна жена от алжирски произход бе застреляна в главата във входа на жилищния си блок, а убиецът избяга с мотоциклет или скутер, припомня БТА.

На въпрос от радио „Европа 1” дали е възможно да става дума за самотен сериен убиец, Клод Геан отвърна, че има такава опасност, но увери, че са задействани всички ресурси на полицията за откриване на извършителите.

Министърът заяви още, че ислямистки групи в страната искат да отмъстят за смъртта на „убиеца от Тулуза” Мохамед Мера, отговорен за смъртта на седем души, предаде АП. Той уточни, че властите наблюдават голямо желание и ентусиазъм сред такива групи да отмъстят за Мера, който загина в престрелка с полицията. Министърът призова французите да бъдат бдителни и внимателни.

Миналия месец Франция бе травмирана от серийните убийства на 23-годишен джихадист, който в три отделни нападения уби седем души - трима военни, три деца и един преподавател в еврейско училище в Тулуза и Монтобан, Югозападна Франция. Мохамед Мера убивал жертвите си с изстрел в главата и се придвижвал със скутер. Той бе застрелян от полицията в апартамента си на 22 март.