/ iStock/Getty Images
Въоръжен мъж се опита да проникне в сградата на ФБР в Синсинати, Охайо, по-рано през деня в четвъртък. Той успял да избяга като стрелял по полицаите, съобщиха властите.

Инцидентът е станал около 9:15 сутринта местно време. Тогава заподозреният неуспешно се опитал да влезе в съоръжението за проверка на посетители на ФБР. След това той избягал от района с бяла кола, тръгвайки на север по междущатска магистрала 71, каза ФБР. Около 20 минути по-късно щатски полицай забелязва автомобила в близкия окръг Уорън и се опитва да го спре. Започнало преследване, след което заподозреният стрелял с оръжието си по щатския полицай, каза говорителят на щатската магистрална полиция в Охайо Нейтън Денис по време на брифинг.

В крайна сметка превозното средство е било спряно и между заподозрения и полицейските служители е имало стрелба, каза той. Няма пострадали полицаи, каза Денис. В резултат на инцидента бяха затворени няколко магистрали в района на Синсинати.

„Полицаите са разменили изстрели със заподозрения мъж, който носел сива риза и бронежилетка“, каза по-рано Агенцията за управление на извънредни ситуации на окръг Клинтън, призовавайки хората в района да останат вътре и да заключат вратите на домовете си. 
  NBC News съобщи, че заподозреният е бил въоръжен с полуавтоматична пушка тип AR-15 и е стрелял с пистолет за пирони в сградата на ФБР.
Ройтерс