Българката вероятно е има пластична операция или е променила външния си вид
"Изчезналата криптокралица" Ружа Игнатова попадна в списъка на 10-те най-издирвани лица на Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ, съобщи BBC.

Издирваната „криптокралица“ Ружа Игнатова вече не е българска гражданка

Българката, която се укрива, е обвинена, че е присвоила над 4 милиарда долара, които подмамила хора да инвестират в нейната компания за търговия с криптовалути "УанКойн" (OneCoin). Това обаче се оказало измама.
 

Ружа Игнатова
ФБРФБР предлага награда до $100 хил. за информация водеща до ареста на българката. Смята се, че тя пътува с въоръжена охрана и/или сътрудници. Игнатова може да е имала пластична операция или да е променила външния си вид по друг начин.

ФБР установило, че "УанКойн" на практика няма никаква стойност и никога не е била защитена от блокчейн технологията, използвана при криптовалутите. Според федералната прокуратура компанията по същество била Понци схема, замаскирана като криптовалута.

Ружа Игнатова е в неизвестност от 2017 г., когато в САЩ срещу нея е издадена заповед за арест. Тя била видяна за последно да се качва на самолет от България за Гърция, след което следите й се губят.

Коя е издирваната българка, обвинена в САЩ за измама за милиарди?

Българката е единствената жена в списъка на 10-те най-издирвани лица на ФБР.