Ружа Игнатова, станала известна като "криптокралицата" вече не е български гражданин. Това става ясно от съобщение на МВР, с което се анонсира, че издирването й продължава.

Коя е издирваната българка, обвинена в САЩ за измама за милиарди?
 
"Германската гражданка Ружа Игнатова, родена в България, е обявена за международно издирване по искане на властите във ФР Германия. Тя е освободена от българско гражданство", съобщава силовото министерство.

За нея има въведен сигнал в Шенгенската информационна система, а целта е арест и екстрадиция на основание Европейска заповед за арест, издадена от съда в гр. Bielefeld, ФР Германия.

Ружа Игнатова се издирва за извършена престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin.

Кейт Уинслет ще е измамницата Ружа Игнатова в холивудска продукция

Това е втори апел за помощ от партньорските германските служби по този случай. Първият бе през 2017 година. Тогава  бе планирана и проведена специализирана полицейска операция за неутрализиране на мащабна пирамидална структура за измами с търговска цел. Действията у нас, планирани в рамките на международно разследване за неутрализиране на група за пране на пари чрез  ОneCoin, бяха осъществени от служители на ГДБОП.

 
МВР