Грета Тунберг
Грета Тунберг / Gulliver/Getty Images
Вулгарна лепенка за автомобил, насочена срещу Грета Тунберг, стана хит в Германия, пише БГНЕС, позовавайки се на „Спутник нюз“.
 
Според изданието стикери с надпис „F**k you Greta” могат да бъдат купени в „Амазон“ за по-малко от 4 евро за брой. Снимки с автомобили с този стикер заляха социалните мрежи в Германия.

Явлението Грета Тунберг, от което светът имаше спешна нужда
 

Шведската екоактивистка Грета Тунберг стана известна с организирането на училищни стачки в защита на природата и с призив към политиците да обърнат внимание на климатичните промени. 16-годишната ученичка дори наскоро обяви, че планира да напусне училище за една година, за да се посвети на дейността си.
 
Изглежда, че някои германски шофьори не са особено големи почитатели на дейността на Грета – особено на нейните предпочитания да пътува с щадящите природата електрически автомобили.

Арнолд Шварценегер и Грета Тунберг: Признайте истината за климата
 
Грета Тунберг се превърна в световна знаменитост буквално за една нощ със своите седящи протести пред шведския парламент в защита на природата, които прераснаха в световно ученическо движение на недоволство срещу климатичните промени.
 
Макар тийнейджърката да беше номинирана за Нобелова награда за мир за дейността си и да говори пред световните лидери на големи икономически форуми, има все още скептици по отношение на мотивите на момичето. По този въпрос тя е заявявала в интервюта, че работи сама и доброволно.

И още:

Десетте най-гениални деца на всички времена

„Амнести интернешънъл” награди Грета Тунберг като „Посланик на съвестта”

От Моцарт до Грета: най-известните аутисти


Ученичка пристигна в Давос с влак, отправя еко послание
БГНЕС