Грета Тунберг
Грета Тунберг / БГНЕС
Шестнадесетгодишна шведска ученичка, която стана известна по света с протестните си прояви и със своите призиви за борба срещу климатичните промени, пристигна за участие като делегат в Световния икономически форум в Давос, предаде ДПА.

Грета Тунберг пътува от Швеция до швейцарския курорт с влак. Така де факто тя вече защити каузата си, като избра почти двудневно пътуване, което щади околната среда, вместо да пътува със самолет, както направиха глобалните лидери.
 

Грета си спечели световна слава, след като всеки петък отсъства от училище, за да протестира пред шведския парламент и да призовава политиците да вземат мерки за защита на климата. Нейната инициатива беше заимствана от ученици от различни страни, сред които Канада, Германия и Австралия.
 
 
В Давос Грета се появи днес с малко червено куфарче и протестен плакат, на който пишеше "Училищна стачка заради климата". Преди да пристигне в швейцарския курорт, тя качи в социалните медии видеопослание към световните политически и бизнес лидери, участващи във форума. В него Грета ги призова да предприемат конкретни действия за намаляване на ефекта от глобалното затопляне.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА