В Италия съдят ромско семейство, държало в плен и насилвало българка
В Италия съдят ромско семейство, държало в плен и насилвало българка / www.sxc.hu

Италианско семейство е съдено за поробване на млада българка, за системно сексуално насилие над нея и за принуждаването й да роди дете от един от насилниците си

Първото заседание по делото започна тази сутрин в съда в Кампобасо. Семейството е от град Санта Кроче ди Маляно, съобщава БТА, позовавайки се на електронното издание www.primonumero.it. Според обвинението 58-годишната италианка Розария Казамоника и двете й деца Луиджи ди Силвио, на 28 години, и Емилия Стефания ди Силвио, на 24 години, са купили срещу 2000 евро 29-годишна българка с инициалите М.П.

Жената е била примамена първо да замине в Италия с обещание за добра работа. Там е била принудена да проституира и накрая мъжът, който я извел от България и се превърнал в неин сводник в Италия, решил да се отърве от нея, като я продаде на семейството на Розария Казамоника. Италианското електронно издание пояснява, че Розария Казамоника и двете й деца са италиански роми. След като купили младата българка, те я заключили в дома си и системно я насилвали. Обещали й, че ще я пуснат на свобода единствено когато роди момче на Луиджи ди Силвио.

Случаят породи голямо възмущение в Италия, когато беше разкрит преди година от полицията. Семейството, държало в плен българката, беше арестувано на 14 юни 2011 г.

Програма на телевизия РАИ също посвети голямо внимание на историята.

На днешното съдебно заседание българката не беше в залата. След като е била освободена от насилниците си, тя била включена в програма за защита и е била поверена на организацията On the road, която се грижи за жертви на подобни форми на насилие.

Адвокатът на тримата обвиняеми по делото Федерико Либераторе се зарече да разбие тезата на обвинението с аргумента, че българката е работела в семейството на Розария Казамоника като домашна помощница. Адвокатът внесе в съда снимки и видеозапис от рожден ден в семейството, на които се вижда, че момичето е част от тържеството и танцува. Те показвали, според него, че цялата история е нагласена.