Кавани може да отнесе 3 мача наказание
Кавани може да отнесе 3 мача наказание / Gettyimages
Английската футболна асоциация обвинява Единсон Кавани след негов шеговит пост в Instagram, в която той нарече свой приятел "черничък" (negrito). Според FA този факт противоречи на поведението, очаквано от професионалистите, когато се позовава на „цвят и / или раса и / или етническа принадлежност на произхода“.

В профила на Кавани негов приятел е пуснал негова снимка с характерния му поздрав след гол със символично пускане на стрела на колене и посланието "Така те обичам, Матадоррр!!!!", на което нападателят отговаря с "Грасиас, негрито" и две стиснати ръце.


От Асоциацията обявиха: „Единсон Кавани е обвинен в нарушение на Правило E3 на FA във връзка с публикация в социалната мрежа в четвъртък, 29 ноември 2020 г.“ Според футболната асоциация този коментар бил обиден, или неподходящ и / или дискредитирал футбола.
  Клубът на Матадора Манчестър Юнайтед бързо реагира на това изявление, казвайки, че „зад това съобщение не стои абсолютно никакъв злонамерен умисъл, то беше премахнато веднага след предупреждението, че може да бъде тълкувано погрешно“. Кавани има срок до 4 януари да отговори на обвиненията в очакване на евентуална санкция, която, според в. "Таймс", може да бъде глоба и 3 мача.

Лош прецедент има със сънародника на Кавани и негов съотборник в националния на Уругвай Луис Суарес, и то именно заради употребата на испанската дума negro (черен, черно). След мач на неговия Ливърпул срещу големия съперник Манчестър Юнайтед френският бек на „червените дяволи“ Евра увери, че Суарес по време на мача над 10 пъти (!?) му казал „негро“ докато очаквали изпълнение на корнер. Уругваецът опроверга, от Ливърпул се застъпиха за него, но в Англия повярваха на Евра и нападателят отнесе 8 мача наказание и 40 000 паунда глоба.

Превод и редакция: DarikNews