Белият дом заплаши Русия с "международни последици" за извършването на кибератаката НотПетя
Белият дом заплаши Русия с "международни последици" за извършването на кибератаката НотПетя / ThinkStock/Getty Images
Американските санкции срещу Русия заради анексирането на Крим ще продължат, заяви вчера говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от световните агенции.

"Ние не признаваме опита на Русия да анексира Крим. Санкциите срещу Русия ще продължат докато Русия не върне полуострова на Украйна", посочи тя.

Кремъл: Тръмп и Путин ще обсъдят не леки въпроси, но Крим не е сред тях

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс
Говорителката на Белия дом Сара Сандърс/БГНЕС, архив

Неотдавнашни изказвания на американския президент Доналд Тръмп, който ще се срещне с руския си колега Владимир Путин на 16 юли в Хелзинки, и на съветника му по националната сигурност Джон Болтън подхраниха спекулации в американски медии, че Вашингтон може да промени позицията си за Крим, отбелязва ДПА.

Тръмп ще повдигне "широк кръг от въпроси" на срещата с Путин

Миналия петък Тръмп съобщи, че на срещата си с Путин смята да засегне темата за Крим. Коментирайки тези думи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви вчера пред журналисти, че Кримският полуостров, който Москва анексира от Украйна през 2014 г., е неделима част от Русия и не може да бъде тема от дневния ред на срещата между двамата президенти.

Икономическите санкции на ЕС срещу Русия вероятно ще бъдат удължени

"Президентът на Русия неведнъж е казвал и е разяснявал на своите събеседници, че в дневния ред не може и никога няма да има такъв въпрос, защото Крим е неделима част от Русия. Всички останали въпроси са консенсусни, въпроси, подлежащи на обсъждане, и такива, по които може да се търсят възможни точки на съвпадащи позиции", каза Песков, цитиран от ТАСС.
БТА